Trollmannen Fra OZ 2016

Rolle: Løven / Zeke gårdsgutt

Agderposten:

Arendals Tidende:

Det meste satt akkurat der det skulle, da sceneteppet gled til side og eventyret om Dorothy satte i gang.


Risør-jenta Johanne Eriksen Saltnes som spilte hovedrollen var helt usedvanlig god. Dorothys følelser og vilje styrer mye av handlingen, og det at hun spilte så nært og troverdig, var en av de viktige nøklene til at denne forestillingen gikk til hjertet. Vi ble lei oss når hun gråt, vi forsto henne når hun ville rømme, hun var tydelig, hadde en fin sangstemme og var god i samspillet med både venner og farlige fiender på scenen.


Fikk publikum til å flire


Men Johanne Saltnes var ikke alene om å glitre! De fire vennene hennes, hunden Toto (Bjarne Hiis), Fugleskremselet (Rune Gullhav), Blikkmannen (Trond Fossnes) og kanskje ekstra særlig Løven (Harald Dose), mestret særlig sang og mesteparten av tiden også skuespill så det var en fryd. Alle fire fikk publikum til å flire – og sikkert til å kjenne seg igjen i sårere følelser også.Fortryllende magi med Arendal musikkteater


Overbevisende

Harald Dose i rollen som den feige løven der han med en fabelaktig kroppskontroll frembrakte nervøse kroppslige skjelvinger i sin redsel og mangel på mot. Med en god dose humor og ektefølt engstelse ender han opp som en av mine favoritter denne premierekvelden, dog uten forkleinelse for noen andre.