Nasareeren 2016

Rolle: Pontius Pilatus, Fariseer, Øversteprest, kor

Agderposten:

Endelig relanseres Nasareeren, denne gang i 2016 –versjon i Fjæreheia, med Kastellet Kultursenter som produsent i nært samarbeid med Kilden Teater- og Konserthus.


I Nasareeren drar vi 2000 år tilbake i tid, til et miljø med yrende folkeliv, støyende markeder, romerske brutale okkupasjonsstyrker, spedalske mennesker, prostituerte og tiggere. Og midt blant dem følger vi Jesus Kristus og hans nærmeste gjennom de mest dramatiske begivenheter i hans korte liv. Noen få år i Palestina som la grunnlaget for kultur og verdier i vår del av verden.


I dag som den gang står Midt-Østen i brann, lidende strømmer til vår egen dørterskel og fanatisme og vold skremmer oss alle. Midt i hatet og galskapen finnes et håp som vi gjennom denne musikalen ønsker å formidle, og som er like aktuelt nå som for 2000 år siden.


og sist men ikke minst Harald Dose som Pontius Pilatus/fariseer. Dose sin stemme er ren balsam.


Musikken ble godt ivaretatt av en spenstig og kreativ gjeng under ledelse av Per Elias Drabløs. Spennende kombinasjon av instrumenter var det. Og dertil veltilpasset musikalsk regi. Lydmessig var miks mellom stemmer og instrumenter godt ivaretatt.